nieuws

Nijmegen geeft lokale mkb-bedrijf voorrang

bouwbreed

Nijmegen biedt lokale ondernemers de kans op een belangrijkere rol bij aanbestedingen. Bij onderhandse aanbestedingsprocedures, waarbij de gemeente drie tot vijf ondernemers selecteert, roept zij in het vervolg minstens twee regionale ondernemers op. De gemeente speelt hiermee in op de wens van het bedrijfsleven om bij aanbestedingen concreet rekening te houden met het lokale mkb. […]

Nijmegen biedt lokale ondernemers de kans op een belangrijkere rol bij aanbestedingen. Bij onderhandse aanbestedingsprocedures, waarbij de gemeente drie tot vijf ondernemers selecteert, roept zij in het vervolg minstens twee regionale ondernemers op. De gemeente speelt hiermee in op de wens van het bedrijfsleven om bij aanbestedingen concreet rekening te houden met het lokale mkb.

Gemeentelijke budgethouders worden op deze punten bijgespijkerd. Iedere budgethouder moet een inkoopstartnotitie opstellen.

Reageer op dit artikel