nieuws

Model rekent kracht van golven op constructie uit

bouwbreed

Onderzoekers van City University London (CUL) en raadgevend ingenieurs van GL Noble Denton ontwikkelen een golfmodel om het ontwerp van buitengaatse constructies te verbeteren. Het model geeft uitsluitsel over de kracht die zeer lange golven op een constructie uitoefenen. Zo’n model bestaat nog niet. De krachten worden tot nog toe afgeleid uit onder meer bestaande […]

Onderzoekers van City University London (CUL) en raadgevend ingenieurs van GL Noble Denton ontwikkelen een golfmodel om het ontwerp van buitengaatse constructies te verbeteren. Het model geeft uitsluitsel over de kracht die zeer lange golven op een constructie uitoefenen. Zo’n model bestaat nog niet. De krachten worden tot nog toe afgeleid uit onder meer bestaande meetwaarden en lineaire formules. Als het werk een bruikbaar model oplevert, zal GL Noble Denton er zijn constructies mee bewaken. Het ingenieursbureau investeert ruim 56.000 euro in de ontwikkeling. De Engineering and Physical Sciences Research Council en financier Finance South East dragen samen 116.000 euro bij.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels