nieuws

Locatiebeheerder Aqumen niet langer bij Arcadis

bouwbreed

Arcadis en Carillion verkopen locatiebeheerder Aqumen aan dienstengroep Asito. Het ingenieursbureau en de Britse bouwer hadden elk een aandeel van 50 procent in het bedrijf. Sedert 2002, het jaar dat Arcadis de helft van de locatiebeheerder overnam van de Britse onderneming Mowlem, ontwikkelde Aqumen zich tot de grootste onafhankelijke aanbieder van facility management in Nederland. […]

Arcadis en Carillion verkopen locatiebeheerder Aqumen aan dienstengroep Asito. Het ingenieursbureau en de Britse bouwer hadden elk een aandeel van 50 procent in het bedrijf. Sedert 2002, het jaar dat Arcadis de helft van de locatiebeheerder overnam van de Britse onderneming Mowlem, ontwikkelde Aqumen zich tot de grootste onafhankelijke aanbieder van facility management in Nederland. Het bedrijf ontfermt zich over locaties van ondernemingen als Philips, DSM en Dow.

Bestuursvoorzitter Harrie Noy van Arcadis: “Onze portfolio in het segment gebouwen heeft zich sterk ontwikkeld in de richting van activiteiten met een hoge toegevoegde waarde, zoals toparchitectuur en projectmanagement. De synergie met het locatiebeheer bleek beperkt.”

Reageer op dit artikel