nieuws

Led-armatuur genomineerd voor innovatieprijs

bouwbreed

Het armatuur Premium Power Led van Rentalite is genomineerd voor de ParkeerVak Innovatieprijs.

Het systeem is opgebouwd uit ledstrips die 2475 lumen aan licht genereren. De leverancier uit Enschede garandeert de lichtopbrengst voor zes jaar. De strips kunnen daarna worden vervangen. De verlichting verbruikt 30 watt. In de berekening van Rentalite is dat ruim 65 procent minder dan wat T8 tl-buizen van 58 watt opnemen en armaturen met twee buizen van 36 watt.

In het armatuur zit een fresnel-lens die het licht verspreidt onder een hoek van 160 graden. Het licht kan op verschillende manieren worden gedimd. De ‘aandrijving van de leds ontwikkelt relatief weinig warmte. De arbeidsfactor van het verlichtingssysteem ligt rond de 95 procent. Mede daardoor blijft het elektrische verlies volgens Rentalite beperkt.

Reageer op dit artikel