nieuws

Imtech verwacht verdere toename bedrijfsresultaat

bouwbreed Premium

Imtech heeft in het eerste kwartaal van 2011 de orderportefeuille zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de technisch dienstverlener bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht.

Concrete cijfers heeft de onderneming niet naar buiten gebracht. Topman René van der Bruggen noemt de groei van het orderboek in een toelichting “gezond”. Vooral in Duitsland en Oost-Europa gaat het Imtech volgens hem voor de wind. Maar ook in de Scandinavische landen ontwikkelt het bedrijf zich “uitstekend”, aldus de bestuursvoorzitter.

In Nederland en België ziet Van der Bruggen de inframarkt door dalende overheidsinvesteringen “fractioneel” teruglopen. “In de gebouwenmarkt blijft sprake van een beperkt marktvolume en intensieve concurrentie. Onderhoud, export en vooral energiegerelateerde projecten en datacenters zorgen voor een zekere mate van compensatie. De industriële markt trekt licht aan, maar blijft concurrerend.”

Groot-Brittannië en Spanje kampen nog altijd met zware marktomstandigheden, al is in de regio Londen inmiddels sprake van licht herstel. “Imtech weet hiervan te profiteren vooral door hightech oplossingen in het energiesegment.” In de Europese ict-markt is al langer sprake van marktherstel. Ook daar plukt Imtech volgens zijn topman de vruchten van.

Prognose

De gang van zaken in de eerste drie maanden is voor Imtech aanleiding de eerder uitgesproken prognose te handhaven. De technisch dienstverlener verwacht voor dit jaar een verder toename van het bedrijfsresultaat. Vorig jaar bedroeg de brutowinst 234 miljoen euro op een omzet van 4,48 miljard.

Reageer op dit artikel