nieuws

Grootste hoogwerker volgt huwelijk William en Kate

bouwbreed Premium

Grootste hoogwerker volgt huwelijk William en Kate

Prins William en Kate Middleton trouwen vandaag, vrijdag 29 april, in Westminster Abbey. De huwelijksvoltrekking en daarop volgende rijtour wordt het grootste live tv-evenement ooit. In totaal 12 grote hoogwerkers worden ingezet om alles van dichtbij te filmen. Daaronder een van de grootste hoogwerkers ter wereld, de Ruthmann TTS 1000 met z’n circa 100 m lange mast. De op een zesassige oplegger gebouwde mast heeft op 60 m hoogte nog een zijdelingse reikwijdte van 40 m.

EPL Skylift, onderdeel van Lavendon Access Services, levert de hoogwerkers. Volgens Murray Pollok van khl.com gaat het naast de Ruthmann TTS1000 om een 62 m MDT Bronto, een tweetal 50 m MDT Brontos en een 27 m Ruthmann T270s voor ITN. De BBC huurt een 58 m Ruthmann T580, een 37 m Bronto XDT en twee 35 m Bronto MDTs. Nog eens drie hoogwerkers worden ingezet door de politie om op cruciale plekken de menigte in de gaten te kunnen houden.

Twee miljard kijkers verwacht

Er worden naar verwachting door zo’n twee miljard kijkers (een derde van de wereldbevolking!) in meer dan 120 landen naar de huwelijksceremonie gekeken. Van over de gehele wereld zijn enkele duizenden radio- en televisieverslaggevers en ondersteunende diensten ingevlogen om van het grootse evenement verslag te doen. In Nederland is het huwelijk live te volgen bij de NOS op Nederland 1, van 11.10 tot ongeveer 15.00 uur.

Maximaal 320 kg bij 40 m reikwijdte

De TTS1000 is opgebouwd op een zesassige oplegger en bestaat uit een onder-, bovenarm en telescopeerbare werkarm. De werkgondel is aan de achterzijde van het voertuig geplaatst. Het ingebruik nemen en het afstempelen van de hoogwerker kan door 1 persoon uitgevoerd worden. De draagkracht van de werkgondel is normaliter 500 kg en bij de maximale reikwijdte van 40 m blijft daar 320 kg van over. De stempelbreedte (buitenkant steunschotel) is ongeveer 8.560 mm.

Bij de bouw van het vlaggenschip van Ruthmann zijn de nieuwste technologiën gebruikt. In Nederland wordt Ruthmann vertegenwoordigd door Kwak Hoogwerker Centrum uit Huizen.

Meer info: www.kwak.nl/hoogwerkers/nieuw/tot-100m/tts1000.

Reageer op dit artikel