nieuws

Fusie redt ruim honderd jaar oud bouwbedrijf De Rooy

bouwbreed

De bouwbedrijven De Nijs-Soffers uit Hoogerheide en De Rooy uit Sprundel gaan samen. De Rooy kan daardoor blijven bestaan.

De bedrijven zetten vorig jaar samen ruim 25 miljoen euro om. De vestigingen blijven onder hun eigen naam bestaan, verklaart Bernard de Nijs, directeur van De Nijs-Soffers. Hij noemt De Rooy “een fantastisch bedrijf om mee te werken”. Aan het meer dan honderdjarige bestaan ervan dreigde een eind te komen doordat de bank moeilijk begon te doen over aanhoudende verliezen. “Wij hebben gezegd: die problemen kunnen wij de baas. De verliesgevende werken zijn afgesloten en de orderportefeuille is goed gevuld.” Het financiële perspectief van de nieuwe projecten zou goed zijn.

De Nijs mikt erop dat de redding van De Rooy net zo goed uitpakt als de min of meer vergelijkbare overname vijf jaar geleden van Soffers. Dat verkeerde toen ook in een moeilijke positie. “Met De Nijs-Soffers gaat het volgens de directeur voor de wind. “Ondanks de crisis hebben we de omzet en winst vorig jaar op peil kunnen houden. Dat is toch bijzonder.”

De Nijs-Soffers is vooral actief in het zuidwestelijke deel van Brabant. Met de Rooy erbij groeit het werkgebied in noordwestelijke richting. Directeur Toon Taks van De Rooy blijft de vestiging in Sprundel leiden.

Dezelfde taal

De Nijs: “Onze bedrijven passen naadloos bij elkaar. We doen hetzelfde soort werk en Toon en ik spreken dezelfde taal. De belangrijkste verandering is dat het werkgebied groter wordt.” De Nijs-Soffers krijgt in toenemende mate, voegt hij daaraan toe, ook opdrachten in het gebied dat geografisch meer bij De Rooy past. “Het is dan handig dat we daar ook een vestiging hebben.”

Beide bedrijven zijn actief in de nieuwbouw en renovatie van woningen. Daarnaast komen opdrachten van bedrijven. Zoals recent voor een hotel in Ossendrecht en een vliegtuighangar in Woensdrecht. De Rooy zet op jaarbasis ruim 8,5 miljoen euro om en telt 22 medewerkers. De omzet van De Nijs-Soffers (60 medewerkers) is ongeveer het dubbele.

Reageer op dit artikel