nieuws

Energieverbruik op recordhoogte

bouwbreed

Het energieverbruik in ons land was vorig jaar ruim 7 procent hoger dan in 2009.

Niet eerder is in ons land in één jaar zoveel energie verbruikt. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Het herstel van de economische activiteiten in de industrie na de kredietcrisis en het koude winterweer zijn de belangrijkste oorzaken van het hoge energieverbruik.

Driekwart van de stijging is toe te rekenen aan aardgas. Aardolie zorgde voor het andere kwart. De andere, in omvang geringere, energiebronnen hadden nauwelijks aandeel in de stijging. Het aardgasverbruik lag vorig jaar 12 procent boven dat in 2009. Daarmee was 2010 een recordjaar. Dat kwam vooral doordat de maanden januari, februari, november en december in 2010 veel kouder waren dan het jaar ervoor.

Reageer op dit artikel