nieuws

Ebbers neemt failliete bouwer Van den Boom over

bouwbreed

Ruim een maand na het faillissement herleeft bouwbedrijf Van den Boom uit Zevenaar als onderdeel van Ebbers uit Giesbeek.

De eerste aannemer zag zijn opdrachtenstroom de afgelopen jaren hard slinken. De tweede heeft volop werk. Ebbers kan de overgebleven personeelsleden van Van den Boom het eerste half jaar volledig kwijt op de eigen projecten. ‘‘Dat komt goed uit want Van den Boom heeft geen opdrachten over waarmee Ebbers verder had gekund’’, licht directeur Joël Ebbers van het Giesbeekse familiebedrijf toe.

Door de malaise was het personeelsbestand van Van den Boom al sterk geslonken. “Door de teruggang paste de kostenstructuur niet meer bij de omzet”, schetst de nieuwe eigenaar de fatale neerwaartse spiraal waarin het bedrijf terecht kwam. “Een paar jaar geleden werkten er 33 mensen. Op het laatst waren er tien over.” Ongeveer vijf van hen gaan verder bij Ebbers. Dat groeit daarmee tot twintig medewerkers.

De overname omvat alle bezittingen van het bedrijf behalve het pand. “Dat konden we niet huren. Ebbers denkt aan nieuwbouw op het Zevenaarse bedrijventerrein 7Poort.” Het plan is daarvan een uithangbord te maken voor milieuvriendelijk bouwen, met onder meer een “groen” dak en zonnepanelen.

Verhuizen

De aannemer werkt behalve in Zevenaar ook in Giesbeek aan een nieuwe huisvesting. De twee huidige vestigingen worden daarin samengevoegd. “In 2012 verhuizen we naar ons nieuwe pand. We hebben een kavel gekocht van 6500 vierkante meter.”

Hij noemt als recept voor werk “een goede kosten- en kwaliteitsverhouding bieden en naar bijzondere projecten zoeken”. Zoals de bouw van een Boeddhistische tempel in Loenen die binnenkort begint.

“Ik lees veel negatieve verhalen maar ik sta positief tegenover de markt. Bijna elke offerte levert ons een opdracht op. We krijgen het werk, ook al hebben we bijna nooit de laagste prijs. Geld verdienen lukt, mits we goed op de kosten letten. Zo mag ik geen nieuwe Mercedes uitzoeken. Maar wel een gebruikte.”

Reageer op dit artikel