nieuws

Doorwin praat verder met financiers over bijdrage

bouwbreed

Doorwin overlegt met zijn aandeelhouders en de bank over een sterkere financiële basis voor het bedrijf. Dat heeft de leverancier van kozijnen, deuren en ramen gisteren bekendgemaakt.

Naar aanleiding van berichten die de ronde doen dat het slecht gaat met het bedrijf, voelt Doorwin zich geroepen een tegengeluid te laten horen. De gezochte hulp van de geldschieters zou dienen “om stabiliteit te creëren en uiteindelijk groei te realiseren”.

Directeur John Rietveldt meldt positief gestemd te zijn over de toekomst van het bedrijf. “Zodra een overeenkomst is bereikt met aandeelhouders en bank, zullen wij onze medewerkers, klanten, leveranciers en media hierover officieel en gestructureerd informeren.”

Ontslagen

Het concern heeft al een paar jaar moeite met de krimpende markt. Vanaf 2008 werden om die reden bij elkaar honderden mensen ontslagen op verschillende locaties. “We erkennen”, zo verklaart Rietveldt, “dat 2010 een moeilijk jaar is geweest, maar we werken er hard aan om onze financiële positie te verbeteren. Wij hebben onze aandeelhouders achter ons staan, die bereid zijn te investeren in een sterkere financiële positie. Zo is in het begin van het jaar nog een nieuwe liquiditeit aan het bedrijf toegevoegd om de continuïteit te waarborgen.”

Onder de vlag van Doorwin is een groot aantal bedrijven actief. Namen zijn De Vries Kozijnen, Vianen Kozijntechniek, Zeeland Kozijnen, Europrovyl, Transcarbo, Kegro Deuren, Tinga Deuren en Ramen, Northgo Deuren, Van Bruchem Deuren en Gevelplan. De onderneming presenteert zich als de marktleider in het segment kozijnen, deuren en ramen. Toegepaste materialen zijn zowel hout als kunststof.

Herstel

Het concern ziet tekenen van herstel in de markt, “mede door een toegenomen offerte en orderportefeuille”. Om scherp te kunnen opereren, verklaart het te werken aan de toepassing van het uit de auto-industrie afkomstige principe van Lean-productie.

Reageer op dit artikel