nieuws

De sponsor AGC Glass ‘Onze klanten willen graag een dagje fietsen met een ex-Tourrenner’

bouwbreed

Op het shirt van semi-prof wielerploeg Metec Cyclingteam staat met ingang van dit seizoen een nieuwe naam. Naast Metec, leverancier van straatmeubilair, heeft nu ook AGC Glass een prominente vermelding op het blauwe tricot gekregen. Een idee van algemeen directeur Michel van Velsen van AGC Heerlen, zelf een getrainde triatleet en vertrouwd met de wielersport.

Het is geen toeval dat de directeuren van AGC Heerlen en Metec elkaar kennen De hoofdkantoren van beide bedrijven zijn namelijk in Tiel gevestigd. “Tiel is een relatief kleine gemeente waar de meeste ondernemers elkaar kennen”, zegt Van Velsen. Behalve de mensen van Metec, kent de AGC-directeur daar bijvoorbeeld ook de directie van Metaglas, producent van aluminium raam-, deur en gevelconstructies, óók sponsor van hetzelfde wielerteam.

Het besluit om de naam van AGC Nederland – onderdeel van de Japanse Asahi Glass Company – te verbinden aan de wielersport voert niet alleen terug op de Tielse connectie en op Van Velsens persoonlijke affiniteit met de sport. Er ligt ook een commerciële gedachte aan ten grondslag.

Het bedrijf dat in 2007, na een wereldwijde naamswijziging, verderging onder de naam van het Japanse moederconcern AGC, stond voorheen in Europa bekend als Glaverbel, producent van vlakglas en een van de marktleiders in isolerende en brandwerende beglazing in Nederland. De naamswisseling is echter nog niet overal even goed doorgedrongen. Van Velsen: “We zoeken met deze sponsoring meer naamsbekendheid. Als een renner met onze naam op zijn shirt als eerste over de streep gaat, levert dat publiciteit op. Met de uitstraling van het Metec Cyclingteam wordt de naam AGC regionaal én landelijk uitgedragen.”

Ploeg en sponsors zijn in dat opzicht het nieuwe seizoen goed begonnen. Renner Roy Eefting schreef vorig weekeinde de Meeus Race op zijn naam, de eerste wedstrijd in de beloftencompetitie van de KNWU. Metec Cyclingteam pakte ook de leiding in het ploegenklassement. De sponsornamen kwamen meteen goed in beeld. Naamsbekendheid gloort voor AGC ook in België, want ook in dat land heeft de ploeg wedstrijden op het programma staan.

De verbintenis met het wielerteam schept nog meer mogelijkheden. Van Velsen: “Het team wordt geleid door Gert Jacobs, een gewezen profrenner die ook in de Tour de France heeft gereden en die werkte met Gerrie Knetemann en andere wielergrootheden. Deze man is de ideale gastspreker op bijeenkomsten met onze klanten. We gaan komende zomer onder zijn leiding fietsen met klanten in Zuid-Limburg. Wie wil er nou niet een dagje fietsen met een ex-Tourrenner? En anders is meerijden in de ploegleiderswagen ook interessant voor je relaties.”

Net als elke sportsponsoring is ook deze bedoeld om er commercieel garen bij te spinnen. “We krijgen er veel publiciteit en naamsbekendheid voor terug en het geeft ons een jong, ambitieus en sportief imago. Ik weet zeker dat we de investering eruit halen,” is de stellige overtuiging van Van Velsen.

Reageer op dit artikel