nieuws

De Molenhoek bijna klaar voor ‘kweektafels’

bouwbreed Premium

De Molenhoek bijna klaar voor ‘kweektafels’

De nieuwe kas van kwekerij De Molenhoek is bijna helemaal ‘glasdicht’.

In week 28 hoopt de orchideeënkweker uit Bemmel de ruimte in het kassengebied Bergerden in gebruik te kunnen nemen. Het complex beslaat na de oplevering ruim 3 hectare waarvan 1,4 hectare nieuwbouw is. De nieuwbouw is deels bedoeld als vervanging voor de vestiging van De Molenhoek in Horssen.

De Molenhoek kweekt zijn orchideeën grotendeels automatisch. De plantjes staan op een soort tafels die met een ‘slangenbeweging’ door de kas schuiven. Deze bewegende ‘kweektafels’ zijn een product van Logoqs Agro uit Maasdijk. Gakon uit Wateringen doet het bouwkundige werk. Verkade Beton uit Monster voerde het betonwerk uit voor de kassenbouw. Plaatsgenoot Alweco levert de schermen. W.S. Janssen uit Gendt voert de installaties uit.

Reageer op dit artikel