nieuws

Brussel verlaagt staalkartelboetes

bouwbreed

De Europese Commissie heeft de boete voor het voorspanstaalkartel teruggebracht tot 269 miljoen euro. Vorig jaar legde Brussel zeventien producenten van voorgespannen staal nog een boete op van in totaal 518 miljoen. Vooral Arcelor Mittal profiteert van het nieuwe besluit van de Europese Commissie. Het staalbedrijf zag de boete teruglopen van 276 miljoen tot 45,7 […]

De Europese Commissie heeft de boete voor het voorspanstaalkartel teruggebracht tot 269 miljoen euro. Vorig jaar legde Brussel zeventien producenten van voorgespannen staal nog een boete op van in totaal 518 miljoen.

Vooral Arcelor Mittal profiteert van het nieuwe besluit van de Europese Commissie. Het staalbedrijf zag de boete teruglopen van 276 miljoen tot 45,7 miljoen. De boetevermindering houdt verband met betalingsonmacht van enkele dochterbedrijven van Arcelor Mittal aan wie de boetes waren opgelegd.

Het enige Nederlandse bedrijf dat deelnam aan het kartel, Nedri Spanstaal uit Venlo, kreeg geen lagere sanctie. De onderneming moet de aanvankelijk opgelegde boete van 6,9 miljoen volledig betalen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels