nieuws

Bouwprojecten corporatie WSG in gevaar

bouwbreed

Woningcorporatie WSG heeft een aantal bouwprojecten stilgelegd omdat na de zomer geldproblemen dreigen te ontstaan.

De Brabantse corporatie (4.000 woningen) heeft de restauratie van een klooster in Breda voorlopig stilgelegd. Ook is het nieuwbouwproject Koninginnebastion in Geertruidenberg uitgesteld. De corporatie heeft de afgelopen jaren meer bouwprojecten willen starten dan het aankan. Nu de verkopen uit de projecten tegenvallen, loopt WSG een groot financieel risico.

Een paar weken geleden moest directeur Peter Span het veld ruimen. De corporatie zou al in gesprek zijn met verschillende collega-corporaties uit de regio om projecten van de hand te doen, waaronder het klooster in Breda. Ook wordt een overname overwogen.

Ad interim-directeur Peter Ruigrok is volgens een woordvoerder van WSG bezig om alle ontwikkelposities en bouwprojecten samen met toezichthouder Centraal Fonds Volkshuisvesting op een rij te zetten. “Dat het project in Breda helemaal stilligt, is niet waar. Achter de schermen zijn we hard bezig om de projecten snel weer door te laten gaan”, aldus de woordvoerder. Half mei verwacht ze dat de corporatie uitsluitsel kan geven hoe en met welke projecten de corporatie verder gaat..

Breed vizier

Bouwbedrijf Zwaluwe was eind vorig jaar al begonnen met de restauratie van het klooster in Breda. Niet alle projecten van WSG worden tegen het licht gehouden, zegt Zwaluwe-directeur Jan Vermunt. “We werken in Geertruidenberg bijvoorbeeld aan een ander nieuwbouwproject voor WSG. Dat gaat gewoon door.” De bouwer zegt weinig last te hebben van de problemen bij WSG. “We hebben het vizier breder gericht.”

Reageer op dit artikel