nieuws

Bouwbedrijven meest negatief over banken

bouwbreed Premium

Twee van de drie bouwbedrijven vindt de bereidheid van banken om leningen te verstrekken de laatste drie jaar kleiner tot veel kleiner is geworden.

Dat blijkt uit onderzoek van CBS onder mkb-bedrijven. Bouwbedrijven zijn van alle ondernemers na ict-ondernemers het meest negatief over banken. Van alle mkb-ondernemers die een banklening wilden, gaf 54 procent aan dat de moeite of inspanning die hiervoor nodig was, (sterk) is toegenomen tussen 2007 en 2010. Slechts 5 procent van de bedrijven vond het in vergelijking met drie jaar geleden makkelijker om aan geld te komen.

Het aantal bedrijven dat financiering heeft gezocht is met de helft toegenomen tussen 2007 en 2010. Van de bedrijven die financiering met vreemd vermogen zochten, probeerden zowel in 2007 als vorig jaar 94 procent een lening te verkrijgen via een bank. Slechts 61 procent van deze bedrijven is in 2010 hierin volledig in geslaagd. Dit was in 2007 nog 84 procent.

Reageer op dit artikel