nieuws

Atsma zet in op minder keuringen aan dijken

bouwbreed

Dijkkeuringen moeten straks niet meer elke zes jaar plaatsvinden, maar om de twaalf jaar. Dat zei staatssecretaris Atsma (Milieu) gisteren bij het startschot voor de dijkversterking in Bergambacht Ammerstol Schoonhoven. Het onderhoud van de dijken moet dan wel zo snel mogelijk na de keuring beginnen. Nu wordt het dijkonderhoud nog over een langere periode uitgesmeerd. […]

Dijkkeuringen moeten straks niet meer elke zes jaar plaatsvinden, maar om de twaalf jaar. Dat zei staatssecretaris Atsma (Milieu) gisteren bij het startschot voor de dijkversterking in Bergambacht Ammerstol Schoonhoven. Het onderhoud van de dijken moet dan wel zo snel mogelijk na de keuring beginnen. Nu wordt het dijkonderhoud nog over een langere periode uitgesmeerd. Het voorstel moet nog door de Tweede Kamer goedgekeurd worden. Het maakt deel uit van de efficiencyoperatie van dit kabinet. Atsma zei niet hoeveel geld hij met de bezuiniging bespaart.

Reageer op dit artikel