nieuws

Alcoa buigt verlies omin winst van 308 miljoen

bouwbreed

Aluminiumconcern Alcoa heeft dankzij de gestegen aluminiumprijs een sterk eerste kwartaal achter de rug. De nettowinst steeg tot 308 miljoen dollar, ofwel 27 cent per aandeel, na een verlies van 201 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De onderneming zag de omzet stijgen met 22 procent tot 6 miljard dollar. Bij verpakkingen, automotive, […]

Aluminiumconcern Alcoa heeft dankzij de gestegen aluminiumprijs een sterk eerste kwartaal achter de rug. De nettowinst steeg tot 308 miljoen dollar, ofwel 27 cent per aandeel, na een verlies van 201 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De onderneming zag de omzet stijgen met 22 procent tot 6 miljard dollar. Bij verpakkingen, automotive, transport en industriële producten was zelfs sprake van verdubbelde omzetcijfers. Alcoa profiteerde flink van de gestegen aluminiumprijs. Aluminium werd het afgelopen jaar ruim 30 procent duurder. “De vooruitzichten voor de rest van 2011 en daarna blijven zeer positief”, aldus topman Klaus Kleinfeld in een verklaring.

Reageer op dit artikel