nieuws

Afbouwen achter luxe pui

bouwbreed Premium

Afbouwen achter luxe pui

Een appartementencomplex met een volledige pui van glas over de gehele breedte van de woningen is geen alledaags project voor projectleider Pieter Luitjes. Vooral niet omdat de eerste puien, die aan één zijde als schuifpui zijn uitgevoerd, direct na het gereedkomen van het betonnen casco al werden geplaatst.

“We hebben er bewust voor gekozen de gevel aan één kant snel dicht te maken,” zegt de projectleider, die ook bedrijfsleider van Dura Vermeer Bouw Leidschendam is. “Plastic ervoor gaat altijd klapperen en het geeft niet het gevoel bij de mensen die binnen werken dat de gevel al echt dicht zit.”

Door toepassing van koude gietbouw was het beton van het casco ook snel op de eindsterkte en plaatste De Groot & Visser de eerste, 1400 kilo zware, glazen puien. Daarachter, in de luwte, kon zonder noemenswaardige invloed van het weer de afbouw beginnen.

Reageer op dit artikel