nieuws

Aandeel Draka voor het laatst verhandeld

bouwbreed

Het is vandaag de laatste dag dat er gehandeld kan worden in het aandeel Draka.

Na een uitzonderlijk spannende biedingenstrijd werd in februari bekend dat de Nederlandse kabelfabrikant in handen komt van de Italiaanse branchegenoot Prysmian: de partner die het bedrijf zelf verkoos. Behalve Prysmian hadden ook het Franse Nexans en het Chinese Xinmao interesse in het bedrijf, dat in 1910 werd opgericht onder de naam Hollandsche Draad- en Kabelfabriek.

Kabelbedrijven willen door schaalvergroting de dalende inkomsten als gevolg van de krimpende kabelmarkt tegengaan. De Chinezen ging het vooral om het verwerven van technologische kennis, maar lokale regelgeving en stroperige besluitvorming bleken een struikelblok. Het bod van Prysmian was niet het hoogste, maar Draka wees op de onzekerheid rond het hogere Chinese bod. Prysmian was voor het Nederlandse bedrijf een bekendere partij, aangezien de twee al eerder spraken over een samengaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels