nieuws

‘Aanbestedingswet kan enorme impuls voor economie betekenen’

bouwbreed Premium

In de Aanbestedingswet ontbreekt een doel. Dit schrijft Hoogleraar Inkoopmanagement Jan Telgen dinsdag in een opinieartikel in Cobouw. “Concurrentie, administratieve lasten en naleving zijn geen doelen op zich, maar hoogstens middelen.”

De Twentse hoogleraar pleit voor het vooropstellen van de maatschappelijke waarde en niet langer de procedure zelf. “Er moet in alle aanbestedingen gekeken worden naar de (te verwachten) resultaten van de aanbesteding. Het is dan niet langer mogelijk om (heel keurig de regels navolgend) onbruikbare spullen of onnodige diensten te kopen. Of om innovatiemogelijkheden te negeren. Met een volume van 120 miljard euro aan overheidsinkopen kan dat een enorme impuls aan onze economie betekenen”, aldus Telgen.

Reageer op dit artikel