nieuws

Zwaar werk te lijf met volautomatische bandensteller

bouwbreed Premium

Zwaar werk te lijf met volautomatische bandensteller

Het zware handwerk dat komt kijken bij het plaatsen van opsluitbanden lijkt met de volautomatische bandensteller snel tot het verleden te behoren.

Bovendien kan het werk in de helft van de tijd worden gedaan. De eerste proef met de machine was een succes. Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle heeft het prototype van de machine beproefd bij de aanleg van een wandelpromenade en voetpaden op industrieterrein Haven 7 in Waalwijk. In de promenade moest 5,5 kilometer opsluitband worden verwerkt.

Wim Aantjes, ontwikkelaar van de machine en zelf werkzaam in de gww, zag het idee voor de machine “ineens op straat liggen”. Samen met zijn compagnon sloeg hij aan het tekenen en niet veel later daadwerkelijk aan het bouwen. Zo kwam het huidige prototype tot stand, dat aan een tractor wordt gemonteerd. Eerst plaatst een shovel een aantal banden op de machine. Als de tractor vervolgens gaat rijden, maakt een soort mes in de vorm van een scheepsboeg aan de voorzijde de sleuf waarin de band komt te liggen. Die band wordt door een grijper opgepakt, in de sleuf gelegd en door een wiel aangeduwd.

Lees hier meer over de volautomatische bandensteller!

Reageer op dit artikel