nieuws

Zuinig Movares voert rendement 2 procent op

bouwbreed

Movares heeft vorig jaar zijn rendement verhoogd van 5,5 naar 7,5 procent. De netto winst van het ingenieursbureau steeg van 3,8 naar 6,2 procent. De omzet steeg licht tot 168,5 miljoen euro. Vanaf midden 2010 is Movares geconfronteerd met de bezuinigingen van de overheden. Vooral de divisie mobiliteit & ruimte betaalde zijn tol. Ook de […]

Movares heeft vorig jaar zijn rendement verhoogd van 5,5 naar 7,5 procent. De netto winst van het ingenieursbureau steeg van 3,8 naar 6,2 procent. De omzet steeg licht tot 168,5 miljoen euro.

Vanaf midden 2010 is Movares geconfronteerd met de bezuinigingen van de overheden. Vooral de divisie mobiliteit & ruimte betaalde zijn tol. Ook de divisie rail werd geraakt.

De door bestuursvoorzitter Johan van den Elzen geleide onderneming reageerde met het programma ‘be prepared’, dat stevig schrapte in de kosten. Vanaf de zomer van 2010 werd de flexibele schil afgebouwd. De vaste medewerkers bleven buiten schot.

Movares telde eind vorig jaar 1515 medewerkers.

Reageer op dit artikel