nieuws

Volker Wessels wil meer geld voor bouw Stedelijk

bouwbreed

Volker Wessels vraagt 12 miljoen euro voor de afbouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dat is 4,5 miljoen meer dan het failliete Midreth nodig dacht te hebben. De gemeente besluit binnenkort of Volkers Wessels voor dat bedrag mag gaan bouwen.

Volker Wessels onderhandelt al drie weken met de gemeente over het project. Vorige week werd overeengekomen dat Volker Wessels het museum mag afbouwen. Wel moest nog onderhandeld worden over de prijs. De gemeenteraad neemt volgens de woordvoerder “op korte termijn’’ hierover een besluit.

Het bouwbedrijf berekent enkele miljoenen extra omdat het vrijwel alle risico’s overneemt van het bouwproject. Ook zijn er onder meer opstartkosten verbonden aan de overname. De totale kosten door het faillissement zullen nog aanzienlijk hoger uitvallen. Om hoeveel geld het precies gaat, kon de woordvoerder niet zeggen. Sinds het faillissement begin februari ligt het werk stil. Volker Wessels verwacht tien maanden bouwtijd nodig te hebben. Een deel van de onderaannemers is nog niet akkoord met de voorwaarden van het bouwconcern.

Scenario’s

Naast overname van het project door Volker Wessels, liggen er nog twee andere scenario’s op tafel: het werk opnieuw Europees aanbesteden of in eigen regie afmaken. Het college geeft de voorkeur aan Volker Wessels, omdat die direct aan de slag kan gaan en alle risico’s overneemt. Volker Wessels wilde gisteren niets zeggen over voortgang van de onderhandelingen.

Reageer op dit artikel