nieuws

Vlaamse bouw leidt eigen mensen op

bouwbreed Premium

Aannemers in Antwerpen gaan zelf bouwvakkers opleiden in de praktijk. Daartoe is de Talentenwerf opgezet. Dat maakt werkgeversorganisatie FVB Constructiv bekend.

Naast FVB Constructiv werken de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), Stad Antwerpen en het bouwonderwijs samen. De wijze van opleiden lijkt sterk op de manier waarop in Nederland vaklieden in de praktijk worden geschoold via in de zogeheten beroeps begeleidende leerweg (bbl). “Het principe van de bouwopleidingen is eenvoudig”, licht FVB Constructiv toe. “Het bedrijf leidt op zijn werf, met een eigen ervaren werknemer, een groep werkzoekenden op tot bouwvakker.” Zo leren de aspirant bouwvakkers de praktijk en de nieuwste technieken kennen. De begeleiding van de leerlingen en de opleidingsbedrijven neemt de Talentenwerf voor zijn rekening.

Reageer op dit artikel