nieuws

Verzet tegen bouw New Yorkse woontoren

bouwbreed

Verzet tegen bouw New Yorkse woontoren

Projectontwikkelaar Forest City Ratner overweegt in Brooklyn’s Atlantic Yards een stalen prefab woontoren van 34 etages hoog te bouwen.

Om de kosten verder te drukken, wil Bruce Ratner, eigenaar van Forest City Ratner, volgens de New York Times in Atlantic Yards op grote schaal gebruikmaken van prefab. Ratner heeft het gerenommeerde ingenieursbureau Ove Arup & Partners in de arm genomen om een plan te ontwikkelen voor een modulaire woontoren van 34 etages met 400 appartementen. De 900 stalen modules moeten – inclusief keuken en badkamers – in een fabriek worden gemaakt en dan op de bouwplaats op elkaar worden gestapeld en aan elkaar bevestigd. De New Yorkse vakbonden verzetten zich met hand en tand tegen modulaire bouw. Niet alleen zal het aantal arbeidsplaatsen dalen, ook de lonen zullen beduidend lager zijn.

Reageer op dit artikel