nieuws

VastNed ziet grote vraag naar winkelbeleggingen

bouwbreed Premium

Een grote vraag naar winkelbeleggingen drijft de prijs van dergelijk vastgoed op, stelt VastNed Retail in zijn jaarverslag over 2010. De waarde van de winkelportefeuille steeg hierdoor én door acquisities met 35,5 miljoen euro naar krap 2 miljard euro. Vorig jaar moest de waarde nog flink naar beneden worden bijgesteld (-147,5 miljoen euro). VastNed Retail […]

Een grote vraag naar winkelbeleggingen drijft de prijs van dergelijk vastgoed op, stelt VastNed Retail in zijn jaarverslag over 2010. De waarde van de winkelportefeuille steeg hierdoor én door acquisities met 35,5 miljoen euro naar krap 2 miljard euro. Vorig jaar moest de waarde nog flink naar beneden worden bijgesteld (-147,5 miljoen euro). VastNed Retail had op 31 december voor 72,1 miljoen euro aan beleggingen in de pijplijn. Het betreft objecten in Lelystad, Houten en de Franse steden Arras en Plaisir.

VastNed Offices/Industrial kampt met groeiende leegstand in de kantoren. De gemiddelde bezettingsgraad zakte naar 83,1 procent. Die in Nederland kwam uit op 81,8 procent. Om nieuwe huurders te trekken zijn volgens topman Reinier van Gerrevink flinke kortingen meestal essentieel. In 2010 werden geen aankopen gedaan en evenmin zitten er nieuwe beleggingen in de pijplijn.

Reageer op dit artikel