nieuws

Vakwerk op de Ginkelse Heide

bouwbreed Premium

Vakwerk op de Ginkelse Heide

Midden op de Ginkelse Heide bij Ede bouwt Timmerbedrijf Bettink uit Stroe een nieuwe schaapskooi.

Deze komt pal naast de oude schaapskooi en wordt gemaakt naar oud-Veluws model. De stal krijgt straks oud-Hollandse dakpannen en is verder helemaal van hout. Ook in de constructie worden houten pinnen gebruikt. Dat hout komt niet van ver, maar is gekapt in de bossen van Natuurmonumenten die rond de hei liggen. De schaapskooi is 33 meter lang, 12 meter breed en gaat 8 meter de hoogte in. Met de bouw is in januari begonnen. Eind mei zal de schaapskooi gereed zijn. De opdrachtgever is Aart van den Brandhof, vroeger bouwvakker en nu schaapsherder. Hij breidt zijn kudde uit met driehonderd schapen om de Ginkelse Heide nog beter te laten begrazen.

Reageer op dit artikel