nieuws

Uitkijkkonijn

bouwbreed Premium

Uitkijkkonijn

Een voor een schroeft kunstenaar Florentijn Hofman 20.000 underlayment plankjes op zijn uitkijkkonijn in het Nijmeegse Valkhofpark. Het kunstwerk kijkt uit over de Waal en legt een verbinding met de nog overgebleven natuur in de Waalsprong.

Hofman heeft de staalconstructie kunnen ontwerpen en bouwen dankzij de hulp van ingenieursbureau Aronsohn, die de hele constructie heeft doorgerekend. Vervolgens is een 3D-tekening gemaakt en heeft de kunstenaar de staalconstructie met staaldraad gelast en gevormd en in delen naar Nijmegen getransporteerd. Het uitkijkkonijn staat nu stevig op een basis van stelconplaten met chemische ankers en betonnen legostenen als ballast.

Als het houtwerk klaar is, krijgt het konijn een vacht van cement, die ook bescherming biedt tegen brand. Op 10 april moet het kunstwerk klaar zijn en kan het publiek op 12 meter hoogte door de ogen van het konijn uitkijken over het stadsdeel in aanbouw. Florentijn Hofman, die onder meer ook de betonnen beer in de Amsterdamse Staalmanpleinbuurt realiseert, bouwt het uitkijkkonijn in opdracht van de gemeente Nijmegen.

 

Reageer op dit artikel