nieuws

Succesvoller samen met natuurorganisaties

bouwbreed

Natuurontwikkelingsorganisaties en ondernemers laten kansen liggen door geen gebruik te maken van elkaars expertise. Niettemin wijst de praktijk uit dat samenwerking vruchten afwerpt, in het bijzonder waar het gaat om bouw gerelateerde onderwerpen.

Dat blijkt uit het zogeheten Achtergronddocument bij de Natuurverkenning 2011. Het rapport is afkomstig van Alterra, onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Uit het onderzoek komt naar voren dat bedrijven die in een bepaalde regio actief zijn geregeld samenwerken met natuurorganisaties. Als voorbeeld noemt het onderzoek Akerbouw uit Akersloot. De onderneming bouwde samen met onderaannemers tegen een gereduceerd tarief een bezoekerscentrum voor Landschap Noord-Holland. Op dezelfde basis werd het onderhoud van de gebouwen van deze instelling onder de loep genomen. “Veel sponsoring gebeurt hierbij in natura”, zo meldt het onderzoek. Ondernemers die aangeven hun maatschappelijke betrokkenheid in hun werkregio te willen tonen, verkiezen samenwerking met natuurorganisaties. Ze geven daarbij aan dat hierdoor de kansen op protesten bij vergunningaanvragen kleiner worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels