nieuws

Strukton: geen contract met Beelen over sloop IBG-torens

bouwbreed

Strukton bestrijdt dat de bouwonderneming een contract heeft met Beelen Sloopwerken over de sloop van de IBG-torens in de stad Groningen.

Volgens woordvoerder Annemarie Hoogendoorn van Strukton is er wel contact geweest met het sloopbedrijf over de werkzaamheden, maar heeft dat niet geleid tot samenwerking.

“Er was een intentieverklaring, maar we zijn er vervolgens niet uitgekomen. Sprake van een contract, zoals Beelen beweert, is er dan ook niet”, weerlegde ze.

Directeur Wim Beelen betichtte Strukton in Cobouwvan vrijdag van contractbreuk. Volgens hem zou zijn bedrijf de oude kantoren van de Informatie Beheer Groep (IBG) in Groningen voor 2,5 miljoen euro slopen, maar kreeg hij onlangs te horen dat de prijs fors omlaag moet in verband met de verslechterde marktomstandigheden.

Chantage

“Als ik daar geen gehoor aan zou geven, zou ik nooit meer een opdracht van hen krijgen. Nou, aan dat soort chantagepraktijken doe ik niet mee”, liet Beelen optekenen. De directeur heeft zijn advocaten opdracht gegeven beslag te leggen op tegoeden en onderdelen van Strukton. De sloper zal bovendien een rechtszaak tegen de bouwer aanspannen.

Volgens Beelen knijpt Strukton vaker onderaannemers uit. De woordvoerder van het bouwbedrijf ontkent dat nadrukkelijk. “Het beeld dat Beelen schetst, herken ik niet”, aldus Hoogendoorn. Vrijdagmiddag was volgens haar beslag gelegd noch een procedure aangespannen. Strukton leverde eerder deze maand de nieuwbouw van het kantoor van de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst in Groningen op. Binnenkort zou worden begonnen met de sloop van de twee oude torens. Strukton werkt op het pps-project samen met Ballast Nedam en John Laing.

Reageer op dit artikel