nieuws

Strukton en Hollandia bouwen offshoreplatform

bouwbreed Premium

Een joint-venture van Strukton en Hollandia gaat voor het windmolenpark Riffgat een offshorehoogspanningstransformatorplatform ontwerpen, bouwen en installeren. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt, zonder de opdrachtsom te noemen. Op het platform zullen dertig windturbines worden aangesloten. Het windmolenpark Riffgat komt ten noordoosten van Schiermonnikoog in de Duitse 12-mijlszone. Eind 2013 moet het elektriciteit gaan leveren aan […]

Een joint-venture van Strukton en Hollandia gaat voor het windmolenpark Riffgat een offshorehoogspanningstransformatorplatform ontwerpen, bouwen en installeren. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt, zonder de opdrachtsom te noemen.

Op het platform zullen dertig windturbines worden aangesloten. Het windmolenpark Riffgat komt ten noordoosten van Schiermonnikoog in de Duitse 12-mijlszone. Eind 2013 moet het elektriciteit gaan leveren aan het hoogspanningsnet van Duitsland.

Hollandia en Strukton zijn inmiddels begonnen met de engineering van het transformatorplatform. Volgend jaar augustus volgt de offshore installatie en inbedrijfstelling.

Reageer op dit artikel