nieuws

Sloper Beelen: ik ga Strukton keihard aanpakken

bouwbreed

Sloper Beelen: ik ga Strukton keihard aanpakken

Beelen Sloopwerken legt beslag op onderdelen en tegoeden van Strukton. Het slopersbedrijf is in conflict geraakt met de bouwonderneming bij de nieuwbouw van het kantoor van de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst in Groningen.

Directeur Wim Beelen beticht Strukton van contractbreuk. Zijn bedrijf zou voor 2,5 miljoen euro de oude torens van het kantoorpand slopen, maar kreeg onlangs te horen dat dat voor veel minder moet. “Strukton zegt doodleuk dat de oude prijs niet meer geldt”, aldus Beelen. “Het zijn volgens hen andere tijden en dus ook andere prijzen. Voor een derde van de oude prijs mag ik het nu alsnog slopen. Doe ik dat niet dan krijg ik nooit meer een opdracht van ze. Nou, aan dat soort chantagepraktijken doe ik niet mee. Dan maar geen werk meer van Strukton. Ik heb een overeenkomst met ze, daar houd ik ze aan.”

Beelen heeft de zaak nog aangekaart bij de top van Strukton, maar zonder resultaat. “Ik heb gesproken met Jos Hegeman en Gerard Sanderink. Maar ze lachen er een beetje om. Het enige dat mij rest is nu beslag te leggen en een procedure te starten tegen Strukton. Ik ga ze keihard aanpakken.”

Woordvoerder Annemarie Hoogendoorn van Strukton laat weten “de reactie van Beelen te betreuren”. Volgens haar is er inderdaad contact met het sloopbedrijf geweest over de werkzaamheden, maar heeft dat uiteindelijk niet geleid tot een opdracht. “Er was een intentie om samen te werken, maar we zijn er niet uitgekomen. Er is geen sprake van een contract.” Hoogendoorn ontkent dat Strukton onderaannemers onder druk zet. “Ik herken het beeld dat Beelen daarover schetst niet.”

Reageer op dit artikel