nieuws

Sloop Utrechts Veemarktterrein

bouwbreed Premium

Het Utrechtse Veemarktcomplex gaat nog deze zomer tegen de vlakte. Op het terrein van het complex komt een nieuwe buurt met circa 550 woningen en voorzieningen. Het plan kent een intensief participatietraject met omwonenden en potentiële bewoners. “Ze hebben zeer actief meegedacht. Zo krijgt zelfbouw op eigen kavels – in dit geval collectief particulier opdrachtgeverschap […]

Het Utrechtse Veemarktcomplex gaat nog deze zomer tegen de vlakte. Op het terrein van het complex komt een nieuwe buurt met circa 550 woningen en voorzieningen. Het plan kent een intensief participatietraject met omwonenden en potentiële bewoners. “Ze hebben zeer actief meegedacht. Zo krijgt zelfbouw op eigen kavels – in dit geval collectief particulier opdrachtgeverschap – volop de ruimte.’’

De gebruikers van het Veemarktcomplex – autohandelaren en evenementenhouders – moeten het complex uiterlijk 1 juli verlaten.

Utrecht heeft afgelopen jaren gekeken of er elders in de stad een soortgelijk complex zou kunnen komen, maar die zoektocht heeft niets opgeleverd. Met name bij de gebruikers was de weerstand om het complex te sluiten groot.

Ze hebben het gemeentebestuur gevraagd om de exploitatie nog vijf jaar voort te zetten en ze hebben meerdere acties gehouden; zonder resultaat.

Reageer op dit artikel