nieuws

Sloop Lankhorst Touwfabrieken

bouwbreed Premium

Sloop Lankhorst Touwfabrieken

Met een snijbrander kortwiekt een medewerker van Van der Wal Sloopwerken in Joure een stalen balk, die bijna tachtig jaar het dak van Lankhorst Touwfabrieken heeft gestut.

De karakteristieke fabriekspanden van de Koninklijke Lankhorst worden gesloopt. Het bedrijf heeft over de bestaande gebouwen heen een splinternieuwe fabriekshal gebouwd. De nokken van de karakteristieke puntdaken van de vroegere touwfabrieken zitten pal onder het dak van de nieuwe fabriekshal. Tijdens de verbouwing draaien alle machines van Lankhorst gewoon door.

Voor Van der Wal Sloopwerken is de sloop een minutieuze klus. Alle apparatuur en werkruimten worden met oranje dekzeilen tegen het stof ingepakt. Bovendien is de werkruimte in de nieuwe fabriekshal tot 9 meter beperkt.

Reageer op dit artikel