nieuws

Samenwerking Limburgse gemeenten bij vergunningverlening

bouwbreed

De Limburgse gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen slaan de handen ineen voor verregaande samenwerking op het gebied vergunningverlening en bouwtoezicht.

De samenwerking krijgt binnen een jaar definitief zijn beslag en moet meer efficiëncy tot gevolg hebben en daarnaast leiden tot kennisoverdracht tussen de deelnemende gemeenten. Het initiatief komt voort uit kwaliteitseisen die het voormalige ministerie van VROM in 2008 heeft opgesteld naar aanleiding van een onderzoek van de commissie-Mans. Die concludeerde destijds dat handhaving en toezicht in Nederland op een te laag peil zijn. Pakken gemeenten de zaken eenduidig aan, dan ontstaat voor zowel ondernemers als burgers meer duidelijkheid.

“Door allemaal op dezelfde aspecten te controleren kan het bouwtoezicht en de controle van bedrijven binnen de drie gemeenten op dezelfde manier plaatsvinden”, zo blijkt uit een toelichting.

“Tevens wordt er gekeken hoe de controle op brandveiligheid hierin kan worden geïntegreerd.” Daarbij worden de specialisaties die binnen de deelnemende gemeenten aanwezig zijn beter gebruikt.

Reageer op dit artikel