nieuws

Rijksmuseum

bouwbreed Premium

Acht hoofdaannemers restaureren en vernieuwen het Rijksmuseum in Amsterdam. De gemetselde gewelven in het basement zijn bij eerdere verbouwingen gesloopt. Ze worden bij de huidige restauratie weer in oude luister hersteld. Het metselwerk valt onder de opdracht van hoofdaannemer Koninklijke Woudenberg uit Ameide. Terwijl de gewelven terugkomen, verdwijnen andere originele details achter rijstpapier, verf en […]

Acht hoofdaannemers restaureren en vernieuwen het Rijksmuseum in Amsterdam. De gemetselde gewelven in het basement zijn bij eerdere verbouwingen gesloopt. Ze worden bij de huidige restauratie weer in oude luister hersteld. Het metselwerk valt onder de opdracht van hoofdaannemer Koninklijke Woudenberg uit Ameide. Terwijl de gewelven terugkomen, verdwijnen andere originele details achter rijstpapier, verf en voorzetwanden. Ze mogen van Monumentenzorg niet gesloopt worden, maar passen niet in een modern museum. Foto: Ronald Bakker

> pagina 12: Rijksmuseum, behoud en vernieuwing

Reageer op dit artikel