nieuws

Restauratieachterstand Limburg gehalveerd

bouwbreed

De provincie Limburg heeft de achterstand in noodzakelijke restauraties van rijksmonumenten bijna gehalveerd, In 2006 werd die achterstand nog becijferd op een bedrag van 75 miljoen euro. Doel was toen om die achterstand voor 2011 met 30 procent te verminderen. Nu blijkt de afgelopen vier jaar voor 36,2 miljoen euro uitgevoerd te zijn aan restauratiewerken. […]

De provincie Limburg heeft de achterstand in noodzakelijke restauraties van rijksmonumenten bijna gehalveerd, In 2006 werd die achterstand nog becijferd op een bedrag van 75 miljoen euro. Doel was toen om die achterstand voor 2011 met 30 procent te verminderen. Nu blijkt de afgelopen vier jaar voor 36,2 miljoen euro uitgevoerd te zijn aan restauratiewerken. Daarmee is de achterstand met bijna 50 procent ingelopen. Deze inhaalslag is mede mogelijk geworden doordat de provincie zelf fors geld stak in de uitvoering. Daarbij gaat het onder meer om gelden die beschikbaar zijn gesteld voor bestrijding van de bouwcrisis.

Reageer op dit artikel