nieuws

Personeel Romein Beton legt werk etmaal neer

bouwbreed Premium

De werknemers van Romein Beton in Gorredijk gaan komende week een aantal keer onaangekondigd staken. Zij weigeren in te stemmen met de wijze waarop het bedrijf afscheid wil nemen van negentien medewerkers. “Het onverwachte karakter van de staking is niet alleen lastig voor Romein, maar ook voor de opdrachtgevers van het bedrijf”, zegt bestuurder Janwillem […]

De werknemers van Romein Beton in Gorredijk gaan komende week een aantal keer onaangekondigd staken. Zij weigeren in te stemmen met de wijze waarop het bedrijf afscheid wil nemen van negentien medewerkers.

“Het onverwachte karakter van de staking is niet alleen lastig voor Romein, maar ook voor de opdrachtgevers van het bedrijf”, zegt bestuurder Janwillem Compaijen van FNV Bondgenoten. “Die zijn vanaf maandag niet meer zeker van levering.”

Afgelopen vrijdag legden de werknemers van de betonproducent het werk al een etmaal neer. Vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen eisen een hogere ontslagvergoeding van de BTE-dochter. Volgens Compaijen gaat het geschil om gemiddeld 8000 euro per werknemer.

Reageer op dit artikel