nieuws

Opdrachtgevers stellen tekenstandaard verplicht

bouwbreed

Drie grote opdrachtgevers (Gemeentewerken Rotterdam, Rijkswaterstaat en de Dienst Vastgoed Defensie) ondertekenen maandag het invoeringsbesluit van de Nederlandse Cad-standaard (NLCS) voor de gww. Voor nieuwe projecten moeten opdrachtnemers conform deze standaard werken. “Het grote voordeel is de uitwisselbaarheid van de tekeningen”, zegt Aad van den Thoorn van Curnet in Gouda, de organisatie die de invoering […]

Drie grote opdrachtgevers (Gemeentewerken Rotterdam, Rijkswaterstaat en de Dienst Vastgoed Defensie) ondertekenen maandag het invoeringsbesluit van de Nederlandse Cad-standaard (NLCS) voor de gww. Voor nieuwe projecten moeten opdrachtnemers conform deze standaard werken. “Het grote voordeel is de uitwisselbaarheid van de tekeningen”, zegt Aad van den Thoorn van Curnet in Gouda, de organisatie die de invoering van NLCS ondersteunt. “Het verplicht stellen betekent een grote verandering voor de branche.” Bedrijven die met de standaard werken, moeten een onderhoudsbijdrage voldoen. De NLCS regelt onder meer het uiterlijk van de tekening, de opbouw van de lagenstructuur en de ordening van de objecten.

Reageer op dit artikel