nieuws

Omzet van Holcim stijgt naar 15,7 miljard euro

bouwbreed

Grondstoffenconcern Holcim heeft vorig jaar zijn omzet met 12,1 procent opgevoerd tot 15,7 miljard euro. De winst van de Zwitserse onderneming daalde met 12 procent tot 857 miljoen euro. Holcim verwacht in vrijwel alle regio’s te profiteren van de aantrekkende economie. De afzet van cement steeg met 3,6 procent tot 136,7 miljoen ton. Sterker nog […]

Grondstoffenconcern Holcim heeft vorig jaar zijn omzet met 12,1 procent opgevoerd tot 15,7 miljard euro. De winst van de Zwitserse onderneming daalde met 12 procent tot 857 miljoen euro. Holcim verwacht in vrijwel alle regio’s te profiteren van de aantrekkende economie.

De afzet van cement steeg met 3,6 procent tot 136,7 miljoen ton. Sterker nog in de plus zat de verkoop van toeslagstoffen, waarvan de verkoop met 10,1 procent steeg tot 157,9 miljoen ton. Ook de vraag naar transportbeton nam stevig toe. De verkoop liep op van 41,8 tot 45,9 miljoen kuub.

In het laatste kwartaal slaagde Holcim ondanks de in Europa vroeg intredende winter zowel meer cement als transportbeton te verkopen. De afzet van de toeslagstoffen slonk met 2,7 procent.

Volgens Holcim leed vorig jaar de afzet in Nederland en België onder de bezuinigingsdriften van de overheden. In België had het concern bovendien last van de import van cement.

Reageer op dit artikel