nieuws

NS Poort schakelt Homij en Croon in voor stadskantoor

bouwbreed Premium

Ontwikkelaar NS Poort heeft Homij Technische Installaties en Croon Elektrotechniek gecontracteerd voor de realisatie van het Stadskantoor Utrecht. Homij, een onderneming van VolkerWessels, neemt het werktuigbouwkundige gedeelte van de nieuwbouw op zich, Croon het elektrotechnische deel.

NS Poort werkt verder met VolkerWessels-bedrijven Boele & Van Eesteren en G&S Bouw aan de bouw het stadskantoor. Dit nieuwe kantoor, 66.000 vierkante meter groot, is een van de grootste gebouwen die de komende jaren wordt gebouwd. De bouw begint in het tweede kwartaal van dit jaar, de oplevering staat gepland in 2014.

Het Stadskantoor Utrecht (2500 werk- en 2200 fietsparkeerplekken) ligt vlakbij de hoofdingang van de eveneens nieuw te ontwikkelen ov-terminal bij het Jaarbeursplein. Het gebouw moet een voorbeeldproject voor duurzame huisvesting worden, met onder meer zonnecellen in een glazen gevel, driedubbel glas, ledverlichting, groene daken en aansluiting op een warmte-koudeopslag.

De gemeente heeft een huurovereenkomst met NS Poort voor de komende 25 jaar.

Reageer op dit artikel