nieuws

Noorderkwartier vindt asbest in dijk bij Hoorn

bouwbreed

Bij werkzaamheden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan de Schellinkhouterdijk bij Hoorn is asbest gevonden. Onder de graslaag op de dijk die werd verwijderd in verband met dijkversterking, werd het asbest aangetroffen. Het Hoogheemraadschap heeft de dijk nu over een lengte van een kilometer afgesloten. Daarnaast wordt het dijktalud voorzien van een afdeklaag van papierpulp om […]

Bij werkzaamheden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan de Schellinkhouterdijk bij Hoorn is asbest gevonden. Onder de graslaag op de dijk die werd verwijderd in verband met dijkversterking, werd het asbest aangetroffen.

Het Hoogheemraadschap heeft de dijk nu over een lengte van een kilometer afgesloten. Daarnaast wordt het dijktalud voorzien van een afdeklaag van papierpulp om te voorkomen dat het niet-hechtgebonden asbest wordt verspreid. Of verdere maatregelen nodig zijn, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel