nieuws

Na b&u ook gww in ban van crisis

bouwbreed

De omzet van de burgerlijke en utiliteitsbouw in Nederland is vorig jaar met 12 procent gekrompen. In het eerste kwartaal viel zelfs meer dan een vijfde van de bouwproductie weg.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de bouw een jaar vol rampspoed achter de rug heeft. Bleef de daling van de omzetten in 2009 beperkt tot 4 procent, in 2010 ging 9 procent van geldstroom teloor. Een tegenvaller is bovendien dat vorig jaar voor het eerst in de crisis ook de grond-, water- en wegenbouw productie zag verdwijnen. Het effect van de overheidsmaatregelen in infrawerken om de economie overeind te houden, verloor aan kracht.

De omzet in de infrasector kwam 7 procent lager uit dan in 2009. De afnemende activiteiten in de bouw van woningen en kantoren sleepte de voorbereidende werkzaamheden door gww-bedrijven mee de crisis in.

Lees hier meer over de cijfers van het CBS!

Reageer op dit artikel