nieuws

Meer orders voor bouwers woningen en kantoren

bouwbreed

De orderportefeuille in de burgerlijke en utiliteitsbouw is in februari met drie tiende maand gestegen tot 6,4 maanden, het hoogste niveau van de laatste anderhalf jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw. De stijging van het orderboek deed zich voor bij zowel de woningbouw (drie tiende maand) als […]

De orderportefeuille in de burgerlijke en utiliteitsbouw is in februari met drie tiende maand gestegen tot 6,4 maanden, het hoogste niveau van de laatste anderhalf jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw. De stijging van het orderboek deed zich voor bij zowel de woningbouw (drie tiende maand) als de utiliteitsbouw (vier tiende maand). In januari zagen de b&u-bouwers hun werkvoorraad ook al met gemiddeld drie tiende maand toenemen.

In de grond-, weg- en waterbouw daalde het orderboek afgelopen maand juist met drie tiende maand tot 6 maanden. Daarbij tekent het EIB aan de zwaarste klappen vallen bij de bedrijven die actief zijn in de grond- en waterbouw.

Reageer op dit artikel