nieuws

‘Meer mensen van Midreth naar Volker’

bouwbreed Premium

Volker Wessels moet meer werknemers van het gefailleerde Midreth overnemen dan de aangekondigde 35. FNV Bouw heeft daar in een gesprek met de leiding van Volker Wessels op aangedrongen. “Ik zie natuurlijk het liefst dat een zo groot mogelijke groep oud-werknemers bij Volker Wessels terechtkomt”, zegt regiobestuurder Katja Ünlütürk van FNV Bouw. “We kunnen dat […]

Volker Wessels moet meer werknemers van het gefailleerde Midreth overnemen dan de aangekondigde 35.

FNV Bouw heeft daar in een gesprek met de leiding van Volker Wessels op aangedrongen. “Ik zie natuurlijk het liefst dat een zo groot mogelijke groep oud-werknemers bij Volker Wessels terechtkomt”, zegt regiobestuurder Katja Ünlütürk van FNV Bouw. “We kunnen dat juridisch echter niet afdwingen.”

Ünlütürk heeft voorgesteld dat Volker Wessels contact blijft houden met de Midreth-werknemers die nu buiten de boot vallen. Als de economie weer aantrekt, zouden zij voorrang moeten krijgen bij het vervullen van vacatures. “We hebben afgesproken daar verder over te praten”, aldus de vakbondsbestuurder.

Dat 35 Midreth-medewerkers een vast contract is aangeboden bij Volker Wessels, stemt Ünlütürk zeer tevreden. “Vaak zie je bij een doorstart dat er tijdelijke contracten worden aangeboden of contracten zolang bepaalde projecten lopen. Dat dat hier niet gebeurt, is een goede zaak.”

Ünlütürk hoopt dat Volker Wessels erin slaagt een groot aantal Midreth-projecten voort te zetten. In dat geval neemt de kans toe dat meer werknemers onderdak zullen vinden bij de aannemer. “Ik heb vertrouwen in Volker Wessels. Het is een gedegen bouwbedrijf. Ze volgen de afspraken uit de cao en er is een goede verstandhouding met de bond.”

Opdrachtgevers

Volker Wessels bereikte gisteren een akkoord met de gemeente Amsterdam over het afbouwen van het Stedelijk Museum in de hoofdstad. Het bouwconcern kan direct de bouwwerkzaamheden hervatten, aldus cultuurwethouder Carolien Gehrels. De gemeente moet nog wel overeenstemming bereiken met de curatoren. Met andere opdrachtgevers van Midreth-projecten wordt nog onderhandeld. Volker Wessels werkte volgens Het Parool de afgelopen dagen aan een constructie waarin het failliete Midreth formeel hoofdaannemer blijft van het museumproject, zodat een nieuwe, tijdrovende aanbestedingsprocedure wordt vermeden.

Reageer op dit artikel