nieuws

Limburgs drinkwater deels met zonne-energie

bouwbreed

De Limburgse gedeputeerde Bert Kersten heeft gisteren in het waterproductiebedrijf van de Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) een zonnecelinstallatie in gebruik genomen, gebouwd door aannemer Spie. De panelen van 750 vierkante meter zijn goed voor een opbrengst van 90.000 kWh en voorzien voor bijna 10 procent in de energiebehoefte van de centrale, die van Maaswater schoon drinkwater […]

De Limburgse gedeputeerde Bert Kersten heeft gisteren in het waterproductiebedrijf van de Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) een zonnecelinstallatie in gebruik genomen, gebouwd door aannemer Spie. De panelen van 750 vierkante meter zijn goed voor een opbrengst van 90.000 kWh en voorzien voor bijna 10 procent in de energiebehoefte van de centrale, die van Maaswater schoon drinkwater maakt.

Jaarlijks scheelt dat 51.300 kilo CO2. Het gaat om een fotovoltaïsche installatie die moet bijdragen aan de provinciale doelstelling de CO2-uitstoot in 2011 met 6 procent te verminderen.

De zonnecelinstallatie telt 543 zonnepanelen, waarvan 247 op daken van gebouwen, 272 op reinwaterbergingen en 24 op suntrackers die de stand van de zon volgen. De bouw heeft 800.000 euro gekost. De provincie Limburg betaalde daarvan 145.000 euro.

Reageer op dit artikel