nieuws

Leefbedrijf bouwtbrug in Fries bos

bouwbreed

Het leerbedrijf Technu van het ROC Friese Poort in Drachten heeft de opdracht gekregen een 10 meter lange brug te bouwen voor een pad in de bossen bij het Friese Olterterp. De brug wordt op school ontworpen en gebouwd door tien vierdejaarsleerlingen Werktuigbouw in opdracht van de Stichting Bevordering Toerisme Beetsterzwaag en omgeving. Studenten van […]

Het leerbedrijf Technu van het ROC Friese Poort in Drachten heeft de opdracht gekregen een 10 meter lange brug te bouwen voor een pad in de bossen bij het Friese Olterterp. De brug wordt op school ontworpen en gebouwd door tien vierdejaarsleerlingen Werktuigbouw in opdracht van de Stichting Bevordering Toerisme Beetsterzwaag en omgeving. Studenten van de opleiding Infra nemen de funderingswerkzaamheden voor hun rekening. Het project moet in een maand klaar zijn. Technu biedt vakman- en middenkaderopleidingen werktuigbouwkunde, elektro- en installatietechniek aan. Het technisch leerbedrijf heeft de afgelopen twee jaar zo’n dertig opdrachten gekregen. Technu is een initiatief van ROC Friese Poort in samenwerking met de bedrijven Kiestra Lab Automation, Biddle BV, Grontmij, VBI Schuilenburg, Energie Service Friesland en scholengemeenschap Liudger in Drachten.

Reageer op dit artikel