nieuws

Kuiken Groep wordt dealer Sandvik brekers en zeven

bouwbreed Premium

Kuiken Groep wordt dealer Sandvik brekers en zeven

De Kuiken Groep, importeur van Volvo en Sennebogen, heeft voor de Benelux het dealerschap verkregen van Sandvik mobiele puinbrekers en zeefinstallaties. De Sandvik mobiele puinbrekers en zeefinstallaties zijn een passende aanvulling op het huidige assortiment dat onder meer wielladers en graafmachines omvat. Sandvik klanten in de Benelux kunnen voortaan bij één leverancier terecht voor nieuwe en gebruikte mobiele puinbrekers, zeefinstallaties, onderdelen, service en financiering.

In Nederland lanceert Kuiken de samenwerking met Sandvik tijdens de Kuiken Show, die van 24 tot en met 26 maart in Emmeloord wordt gehouden. Op de show zijn een QJ330 puinbreker en een QE330 zeefinstallatie te zien. Tevens vindt de officiële ondertekening van het dealercontract plaats.

In België worden de Sandvik activiteiten gelanceerd op de Matexpo beurs van 7-11 september 2011.

Completer pakket bieden

De samenwerking tussen Kuiken en Sandvik vloeit voort uit de strategie van Kuiken om het leveringsgamma uit te breiden met aanvullende producten en daarmee klanten op zowel product- als after sales niveau een steeds completer pakket te kunnen bieden.

De verkoop- en after salesactiviteiten rond Sandvik worden vanuit het bestaande vestigingennetwerk van Kuiken opgepakt, met ondersteuning van speciaal opgeleide medewerkers. Volgens Kuiken ondersteunen de huidige leveranciers Volvo Construction Equipment en Sennebogen de samenwerking met Sandvik volledig.

Sandvik grote speler

Sandvik Mining & Construction, onderdeel van de Sandvik Group, is wereldwijd een vooraanstaand leverancier van machines, cemented-carbide gereedschappen, service en technische oplossingen voor het winnen, sorteren en breken van steen en mineralen in de mijnindustrie en bouw. In 2010 werd een omzet van SEK 35.200 M (EUR 4 miljard) gerealiseerd met ongeveer 15.500 medewerkers.

Meer info: www.kuiken.nl en www.sandvik.com.

Reageer op dit artikel