nieuws

Kritiek op herinrichting centrum Amsterdam

bouwbreed Premium

De herinrichting van het centrum van Amsterdam wordt een ramp voor de verkeersdoorstroming. Dat schrijft Guus Bakker, voorzitter van ondernemersvereniging Amsterdam City aan het stadsbestuur. De nieuwe inrichting van het Rokin, het Damrak en het Stationseiland zorgen voor een zodanige versmalling van de beschikbare wegruimte, dat op het Damrak een fuik ontstaat voor trams, bussen […]

De herinrichting van het centrum van Amsterdam wordt een ramp voor de verkeersdoorstroming. Dat schrijft Guus Bakker, voorzitter van ondernemersvereniging Amsterdam City aan het stadsbestuur. De nieuwe inrichting van het Rokin, het Damrak en het Stationseiland zorgen voor een zodanige versmalling van de beschikbare wegruimte, dat op het Damrak een fuik ontstaat voor trams, bussen en auto’s. Op het traject rijden veel touringcars. Het aantal plekken waar mensen kunnen in- en uitstappen is echter teruggeschroefd van 120 naar 40. “Het gevolg is dat veel op straat wordt in- en uitgestapt. Dit leidtnu al tot onveilige situaties en opstoppingen.”

Reageer op dit artikel