nieuws

Kloof tussen groeiers en krimpers neemt toe

bouwbreed

De bouwproductie in de eurozone is in januari met 4,5 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2009. In Nederland trok het werk met 5,8 procent aan.

De kloof tussen groeiers en krimpers neemt imponerende vormen aan, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. Terwijl Duitsland in januari de productie met 55,4 procent zag stijgen, kelderde het bouwvolume in Spanje met 43,2 procent. Eveneens slecht presteren Slovenië (- 17,1 procent) en Bulgarije (-12,4 procent). Ierland ligt al tijden een derde onder het productieniveau van wat een jaar eerder gemeten werd.

Aan de positieve zijde van de balans staan – naast Duitsland – nadrukkelijk Polen (11,1 procent in de plus) en Zweden (10 procent). Ook in Tsjechië (6,9 procent) en Groot-Brittannië (5,6 procent) trekt de bouw duidelijk aan.

Reageer op dit artikel